Selleri

Selleriä kannattaa lisätä melkein jokaiseen mehuun, mitä teet, sillä se sisältää loistavan natrium ja kalium tasapainon. Selleriä on hyvä juoda ennen ja jälkeen urheilusuorituksen sillä se ehkäisee särkeviä lihaksia ja korvaa kadonneita suoloja. Sellerillä on myös alkalinen vaikutus kehoon ja se on hyödyllistä hoitoa myös niveltulehduksesta kärsiville. Erityisesti sellerin latvat sisältävät kaliumia ja natriumia.

Selleri sopii erityisesti mehuihin, sillä sen koostumus on luja ja siitä saa määrällisesti mehua runsaasti. Selleri sisältää myös yhdistettä 3-n-butylpthalide, joka on voimakas mutta luonnollinen tulehdus- ja kipulääke. Hyödyllinen erityisesti lihassärkyyn ja reumasairauksiin.

Selleri toimii myös hyvin kehon puhdistajana ja hyvä ainesosa erilaisiin detox-kuureihin. Sellerin sisältämä kumariini stimuloi lymfajärjestelmäämme ja poistaa nesteitä elimistöstämme. Selleri puhdistaa myös ihoa ja sen säihkymään terveenä!

Lisäksi selleri alkalisoi elimistoämme ja ehkäsee lähes kaikkia sairauksia sekä yleistä särkyä ja kipua. Se on myös luonnollinen diureetti ja voi vähentää nesteen kertymistä sekä alentaa korkeaa verenpainetta. Selleri sisältää myös piitä, joka vahvistaa hermo- ja sydänkudosta sekä sen uskotaan rauhoittavan hermostoa.

Selleri sisältää seuraavia vitamiineja ja mineraaleja:
• A, B, C, foolihappo
• kalsium, rauta, fosfori, kalium, rikki, natrium, piitä
• kumariinit